KONSTLOTTERI

Delta i vårt stora konstlotteriet till förmån för Corazón Grande!
Många fina vinster. Huvudvinst: Gunzi Holmströms ikon Heliga Gudsmodern

Köp lotter på föreningens evenemang, hos optiker Jarmo Laine i Lovisa och av styrelsemedlemmarna.

Pris: 5 €/st
Försäljningstid: 1.11.2021–31.3.2022

Nedan kan du bekanta dig med vinsterna och konstnärerna. 

1. 

Rune Rikberg har sysslat med keramik allt sedan början av 1980-talet. I slutet av samma årtionde skaffade han sig en keramikverkstad i Lovisa och byggde själv brännugnen, dragskåpet och drejen han använder. Rikberg använder sig av stengodslera eftersom han främst tillverkar bruksföremål. För att kärlen ska vara tåliga glaseras de med hårdlivsmedelsglasyr och därför tål såsbyttan både mikrougn och diskmaskin.

 

Så här säger han om sitt hantverk:

"Jag inspireras av gångna tider och resultatet blir därför ofta klassiska och traditionella former. Skapandet har blivit en livsstil som har gett mig mycket mera än jag någonsin hade kunnat ana."

Konstlotteri_1.jpg
Konstlotteri_2.jpg

2. 

Jag är född och uppvuxen i Lovisa men har levt hela mitt vuxna liv i Stockholm, Sverige. Jag är fotograf, arbetar mest med redaktionella uppdrag, lättlästa böcker och parallellt som konstnär med egna projekt och utställningar t.ex. i Lovisa. Jag färdas genom havet mellan mina två länder och städer, antingen med färja eller med segelbåt. Östersjön är mitt tredje hem. Bilden är ur serien BalticSeaPictures.

Den är tagen på en träbrygga vid Kastelholms slott på Åland. Algerna och annan växtlighet skapar ett landskap, med mönster och fina färger.

Erja Lempinen

3. 

Gunzi Holmström är en bildkonstnär som arbetar med måleri och video. Hennes konst handlar om den andliga upplevelsen och mystik. Holmström hämtar sin inspiration från en mängd olika andliga traditioner. Ikonen "Den heliga Gudsmodern" är målad i Valamo kloster med traditionell ikonmålningsteknik i tempera.

Webbplats: www.gunholmstrom.com

Konstlotteri_3.jpg
Konstlotteri_4.jpg

4. 

Den isländska tröjan Riddari är stickad av Léttlopi,100 % ull.

Jag blev intresserad av att sticka isländska tröjor vintern 2021 och har hållit på sedan dess. Den här är tröja nummer två i färger jag själv har valt.

Ann-Christine Kosonen

5. 

Naturen är inspirationskälla för Lovisakonstnären Luru Hirva. I motiven för de känsliga akvarellerna upprepas ofta just naturen och framför allt fåglar. Förutom tavlor gör Luru Hirva också skulpturer och keramikarbeten.

Konstlotteri_5.jpg
Konstlotteri_6.jpg

6. 

Min stora hobby som akvarellmålare förde mig vidare via studier i bildkonst till ett nytt yrke som bildkonstnär. I dag jobbar jag med grafisk design men en stor del av min arbetstid tillbringar jag framför mitt staffli där jag målar både akryl, olja och akvarell. Naturen har alltid varit min inspirationskälla och växtlivets färger, former och rörelser syns mer eller mindre i mina konstverk. Så också i tavlan med äpplen. Jag strävar inte efter fotografisk likhet utan vill snarare fånga ljus och känsla i mina bilder och där är akvarelltekniken både en tillgång men också en utmaning. 

 

Linnea Ekstrand