top of page

VINNARE I KONSTLOTTERIET

Corazón Grandes konstlotteri är nu avslutat och vi har förrättat dragning. Här är vinnarna. Grattis! Vi kontaktar alla vinnare. 

 

Ett stort tack till alla som har köpt lotter, sålt lotter och donerat vinster. Alla lotter såldes, vilket betyder att lotteriet inbringade 4000 euro. 

Vinnare:

Fanny Hyrske

Laura Saari

Helena Andström

Jenna Wackström

Osmo Koivula

Anne Green

Maj-Rut Lehtinen 

Mathilda Lindén

Carolin Johansson

Timo Päiviö

Sonja Nikander

Irina Andersson 

Henrik Alldén

Arla Aaltonen

Guy Karlsson

Carina Astikainen

Alice Sjöholm

Timo Lohua

Charlott Karlsson

Sonja Nikander

Marie-Louise Krüger-F. Bengt Karlsson

Valdemar Lindroos

Janita Björklund

Mona Fuhreer

Maj-Rut Lehtinen

Leila Berglund

Vinst:

Gun Holmström: Ikon

Linnea Ekstrand: Akvarell

Luru Hirva: Akvarell

Erja Lempinen: fotografi

Ann-Christine Kosonen: Islandströja

Rune Rikberg: Keramikkarott

F.Hella: ABC i Borgå

A.Peedu, K.Elo Gänget

K.Elo: Kråkan och vännerna

Stickad barntröja

Virkad babyfilt 

Stickade knästrumpor

Stickad mössa

Stickad mössa

Stickade sockor

Lykta av glas och metall

Liten lykta av glas och metall

F.Hella: Pappersdockor och kort

F.Hella: Pappersdockor och kort

F.Hella: Pappersdockor och kort

F.Hella: Pappersdockor och kort

F.Hella: Pappersdockor och kort

F.Hella: Pappersdockor och kort

F.Hella: Pappersdockor och kort

F.Hella: Pappersdockor och kort

F.Hella: Pappersdockor och kort

F.Hella: Pappersdockor och kort

1. 

Rune Rikberg har sysslat med keramik allt sedan början av 1980-talet. I slutet av samma årtionde skaffade han sig en keramikverkstad i Lovisa och byggde själv brännugnen, dragskåpet och drejen han använder. Rikberg använder sig av stengodslera eftersom han främst tillverkar bruksföremål. För att kärlen ska vara tåliga glaseras de med hårdlivsmedelsglasyr och därför tål såsbyttan både mikrougn och diskmaskin.

 

Så här säger han om sitt hantverk:

"Jag inspireras av gångna tider och resultatet blir därför ofta klassiska och traditionella former. Skapandet har blivit en livsstil som har gett mig mycket mera än jag någonsin hade kunnat ana."

Konstlotteri_1.jpg
Konstlotteri_2.jpg

2. 

Jag är född och uppvuxen i Lovisa men har levt hela mitt vuxna liv i Stockholm, Sverige. Jag är fotograf, arbetar mest med redaktionella uppdrag, lättlästa böcker och parallellt som konstnär med egna projekt och utställningar t.ex. i Lovisa. Jag färdas genom havet mellan mina två länder och städer, antingen med färja eller med segelbåt. Östersjön är mitt tredje hem. Bilden är ur serien BalticSeaPictures.

Den är tagen på en träbrygga vid Kastelholms slott på Åland. Algerna och annan växtlighet skapar ett landskap, med mönster och fina färger.

Erja Lempinen

3. 

Gunzi Holmström är en bildkonstnär som arbetar med måleri och video. Hennes konst handlar om den andliga upplevelsen och mystik. Holmström hämtar sin inspiration från en mängd olika andliga traditioner. Ikonen "Den heliga Gudsmodern" är målad i Valamo kloster med traditionell ikonmålningsteknik i tempera.

Webbplats: www.gunholmstrom.com

Konstlotteri_3.jpg
Konstlotteri_4.jpg

4. 

Den isländska tröjan Riddari är stickad av Léttlopi,100 % ull.

Jag blev intresserad av att sticka isländska tröjor vintern 2021 och har hållit på sedan dess. Den här är tröja nummer två i färger jag själv har valt.

Ann-Christine Kosonen

5. 

Naturen är inspirationskälla för Lovisakonstnären Luru Hirva. I motiven för de känsliga akvarellerna upprepas ofta just naturen och framför allt fåglar. Förutom tavlor gör Luru Hirva också skulpturer och keramikarbeten.

Konstlotteri_5.jpg
Konstlotteri_6.jpg

6. 

Min stora hobby som akvarellmålare förde mig vidare via studier i bildkonst till ett nytt yrke som bildkonstnär. I dag jobbar jag med grafisk design men en stor del av min arbetstid tillbringar jag framför mitt staffli där jag målar både akryl, olja och akvarell. Naturen har alltid varit min inspirationskälla och växtlivets färger, former och rörelser syns mer eller mindre i mina konstverk. Så också i tavlan med äpplen. Jag strävar inte efter fotografisk likhet utan vill snarare fånga ljus och känsla i mina bilder och där är akvarelltekniken både en tillgång men också en utmaning. 

 

Linnea Ekstrand

bottom of page