top of page

BLI FADDER

Corazón Grande är ett barnhem för flickor i Bolivia. Flickorna kommer från familjer med svåra förhållanden, och många har blivit sexuellt utnyttjade. Flickorna kommer till hemmet via barnskyddet i Cochabamba och stannar i regel tills de fyller 18 år. Barnhemmet fungerar med hjälp av frivilliga bidrag och basen utgörs av månatliga understöd av faddrarna. 

 

Som fadder betalar man en månatlig summa, t.ex. 25 euro. Den kontinuitet som fadderbidragen ger är central för verksamheten. Alla faddrar får information från barnhemmet med senaste nytt och inbjudningar till evenemang som stödföreningen Corazón Grandes faddrar rf, Corazón Granden kummit ry ordnar i Lovisa.

 

Föreningen grundades år 2016 med målet att bidra till att verksamheten vid barnhemmet i Bolivia tryggas. Det sker i huvudsak genom fadderverksamhet, men för att ytterligare samla in medel till barnhemmet ordnar föreningen fester, basarer, lotterier o.dyl. Föreningen har ytterst små omkostnader så alla pengar går i praktiken oavkortat till barnhemmet. 


Barnhemmets grundare Siw Broman, från Lovisa flyttade till Bolivia år 1994 för att jobba inom Frälsningsarméns fadderverksamhet. Hon är utbildad socialpedagog. Hon började tidigt drömma om ett eget barnhem och 2006 kunde Corazón Grande Casa Baste Fanebust öppna dörrarna för de första 12 flickorna. År 2010 blev utbyggnaden Casa Finlandia klar och barnhemmet har nu plats för 20 flickor.

Du kan läsa mera om föreningen och barnhemmet på adressen: www.corazongrande.org

Kom med och förbättra livsvillkoren för utsatta flickor i Bolivia!

 

Bli fadder genom att fylla i dina uppgifter i formuläret nedan eller kontakta föreningens fadderkoordinator Gunilla Boxberg-Wide:


corazongrandefi/at/gmail.com
+358 50 347 7707

Bli fadder

Tack, vi kontaktar dig!

  • Instagram
  • Facebook

Penninginsamlingstillstånd RA/2021/945

bottom of page