top of page
På Corazon Grande fick jag
en familj som lärde mig värderingar och jag fick hjälp med min utbildning.
Jaqueline.jpg

Jaqueline är en 25-årig ekonomie studerande i Cochabamba.

Hon flyttade in på Corazón Grande som 10-åring och bodde på hemmet i ca 8 år. Hon är en av de flickor som har bott på hemmet och som nu står på egna ben och är på god väg in i vuxenlivet.

I skolan var Jaqueline en mönsterelev och tack vare sina fina betyg kom hon in på universitet San Simon utan inträdesprov och började studera ekonomi. Studierna är nu på slutrakan och Jaqueline siktar på att få sin magistersgrad. Det saknas inte mycket till det, främst slutarbetet. Hon bor på Frälsningsarméns studenthem för flickor. På fritiden umgås hon med de andra flickorna. De lagar mat, lyssnar på musik och ser på TV. Några studiekompisar har hon förstås också.

 

Under studietiden har Jaqueline varit stipendiat i Nya Zeeland i tre månader. Hon fick ett stipendium och läste engelska på ett institut.

I framtiden drömmer hon om att få arbeta på något forskningscenter och få vara med och utveckla landet. Gärna vill hon bo i La Paz och till exempel jobba på Bolivias centralbank.

 

På frågan om vilken betydelse tiden på hemmet haft för henne, svarar Jaqueline så här: ”På Corazon Grande fann jag en familj som lärde mej värderingar och jag fick hjälp med min utbildning. Därtill hjälpte de mej att få ny kontakt med min familj, min mamma och mina yngre syskon”.

Idag är Jaquelines högsta önskan att hon ska kunna hjälpa sin mamma och sina tre yngre syskon så att de ska få en bättre liv.

Jaqueline

Cochabamba, oktober 2020

(Jaqueline har gett tillstånd att publicera texten och bilden.)

bottom of page